| Riik | Itaalia |
|---|---|
| Piirkond | Toscana |
| Marjasort | Sangiovese, Canaiolo Nero, Cabernet Sauvignon |
| Kuivusaste | Kuiv |
| Alkoholisisaldus | 14% vol |
| Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
| Tootja | Banfi s.r.l |
| Kogus kastis | 6 |
Castello Banfi veinimaja on loodud 1978.a. Itaalias, Toskaanas, Montalcinos John ja Harry Mariani poolt. Banfi valmistab veine samuti Toscana, Chianti Classico DOCG alal ning vein on valmistatud Sangiovese (80%), Canaiolo Nero (10%), Cabernet Sauvignon (10%) marjasortidest.
| Tootmisviis | Chianti Classico DOCG loodi 1996 aastal ja seaduse järgi peab Chianti Classico DOCG´s olema Sangiovese viinamarjasorti 80% veinis. Sangiovese on Toskaana peamine tume viinamarjasort. Viinamarjad on käsitsi korjatud Chianti Classico piirkonnast septembrikuu keskel, sorteeritakse, eemaldatakse varres, pressitakse. Fermentatsioon toimub 25-30°C juures 10 päeva, edasi areneb vein 2 aastat Slavoonia suurtes tammevaatides (60-120hl). |
|---|---|
| Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
| Aroom | Aroom on intensiivne, marjase karakteriga, tunda küpseid punaseid metsmarju, liköörsust, kerget vürtsi, vaniljet ja šokolaadi. |
| Maitse | Maitse on täidlane, marjane, tunda küpseid metsmarju, mustsõstrad, kuivatatud ploomid. Järelmaitse marjane, kauakestev, tunda nelki, šokolaadi, musta pipart. |
| Toidusoovitus | Lambaliha, Loomaliha, Väikeuluk, Metslinnud, Sealiha, Tugevamad juustud |
| Serveerimine | 15-17°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist |
| Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 10 aastat alates korjeaastast |