| Riik | Itaalia |
|---|---|
| Piirkond | Toscana |
| Marjasort | Sangiovese, Canaiolo Nero |
| Kuivusaste | Kuiv |
| Alkoholisisaldus | 13% vol |
| Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
| Tootja | Banfi s.r.l |
| Kogus kastis | 6 |
Castello Banfi veinimaja on loodud 1978.a. Itaalias, Toskaanas, Montalcinos John ja Harry Mariani poolt. Banfi valmistab veine samuti Toscana, Chianti Classico DOCG alal ning vein on valmistatud Sangiovese (90%), Canaiolo Nero (10%) marjasortidest.
| Tootmisviis | Chianti Classico DOCG loodi 1996 aastal ja seaduse järgi peab Chianti Classico DOCG´s olema Sangiovese viinamarjasorti 80% veinis. Sangiovese on Toskaana peamine tume viinamarjasort. Viinamarjad on käsitsi korjatud Chianti Classico piirkonnast septembrikuu keskel, sorteeritakse, eemaldatakse varres, pressitakse. Fermentatsioon toimub 25-30°C juures ja kestakontakt 7 päeva. Edasi vein areneb 3 kuud suurtes Slavoonia ja väikestes Prantsuse tammevaatides. |
|---|---|
| Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
| Aroom | Aroom on marjane, tunda küpseid metsamarju, üle küpsenud luuvilju, ürdisust ja kannikest. |
| Maitse | Maitse on marjane, keskmise täidlusega, tunda küpseid kirsse, musti ploome, veidi musta pipart. Järelmaitse on marjaselt pikk, kerge vürtsise alatooniga |
| Toidusoovitus | Loomaliha, BBQ lihad, Väikeuluk, Sealiha, Pasta, Pitsa |
| Serveerimine | 15-17°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist |
| Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 5 aastat alates korjeaastast |
| Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |