| Riik | Itaalia |
|---|---|
| Piirkond | Toscana, Montalcino |
| Marjasort | Sangiovese |
| Kuivusaste | Kuiv |
| Alkoholisisaldus | 14% vol |
| Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
| Tootja | Banfi s.r.l |
| Kogus kastis | 6 |
Castello Banfi veinimaja on loodud 1978.a. Itaalias, Toskaanas, Montalcinos John ja Harry Mariani poolt. Banfi Brunello "Poggio all´Oro" Riserva esimene aastakäik valmis 1985.a.
| Tootmisviis | Brunello Sangiovese viinapuud paiknevad Montalcino mäe lõunapoolsetel nõlvadel ja Poggio All´Oro Riserva veini valmistatakse vaid parimatel aastatel. Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, eemaldatakse varred, pressitakse. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril Horizon hübriid teras & tammevaatides temp. 25-30°C, kestakontakt 10-12 päeva. Vein laagerdub erineva suurusega tammevaatides 2 aastat, 40% 350L Prantsuse tammevaatides ja 60% 90-60hl Prantsuse vaatides ja edasi areneb vein pudelis. Brunello Riserva kvaliteediastmes veini ei tohi ennem müüa, kui on möödas 01. jaanuar ja 6 aastat antud aastakäigust. |
|---|---|
| Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
| Aroom | Aroomis on tunda küpseid punaseid-ja musti marju, musti ploome, kannikesi, vaniljesust, kohviuba ja liköörsust. |
| Maitse | Maitse on kompleksne, heas tasakaalus, pehmed marja- ja vaaditanniinid, keskmise täidlusega, tunda küpseid kirsse, kuivatatud musti ploome ja vürtse. Järelmaitse pikk ja sametiselt pehmete tanniinidega. |
| Toidusoovitus | Loomaliha, Ulukiliha, Lambaliha, BBQ lihad, Sealiha, Tugevamad juustud |
| Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist, kindlasti enne dekanteerida! |
| Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 25-30 aastat alates korjeaastast. |
| Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |