Riik | Itaalia |
---|---|
Piirkond | Toscana, Montalcino |
Marjasort | Sangiovese |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 15.5% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
Tootja | Banfi s.r.l |
Kogus kastis | 6 |
Castello Banfi veinimaja on loodud 1978.a. Itaalias, Toskaanas, Montalcinos John ja Harry Mariani poolt. Banfi Brunello "Poggio all´Oro" Riserva esimene aastakäik valmis 1985.a.
Tootmisviis | Brunello Sangiovese viinapuud paiknevad Montalcino mäe lõunapoolsetel nõlvadel ja Poggio All´Oro Riserva veini valmistatakse vaid parimatel aastatel. Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse, eemaldatakse varred, pressitakse. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuril Horizon hübriid teras & tammevaatides temp. 25-30°C, kestakontakt 10-12 päeva. Vein laagerdub erineva suurusega tammevaatides 2 aastat, 40% 350L Prantsuse tammevaatides ja 60% 90-60hl Prantsuse vaatides ja edasi areneb vein pudelis. Brunello Riserva kvaliteediastmes veini ei tohi ennem müüa, kui on möödas 01. jaanuar ja 6 aastat antud aastakäigust. |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroomis on tunda küpseid punaseid-ja musti marju, musti ploome, kannikesi, vaniljesust, kohviuba ja liköörsust. |
Maitse | Maitse on kompleksne, heas tasakaalus, pehmed marja- ja vaaditanniinid, keskmise täidlusega, tunda küpseid kirsse, kuivatatud musti ploome ja vürtse. Järelmaitse pikk ja sametiselt pehmete tanniinidega. |
Toidusoovitus | Loomaliha, Ulukiliha, Lambaliha, BBQ lihad, Sealiha, Tugevamad juustud |
Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist, kindlasti enne dekanteerida! |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 25-30 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |