ACKERMAN SAUMUR 1811 BRUT ROSE 12% 75CL

RiikPrantsusmaa
PiirkondLoire Valley
MarjasortCabernet Franc, Pinot Noir, Grolleau
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus12% vol
LiikKaitstud päritolunimetusega kvaliteetvahuvein
TootjaS.A. Orchidees Maisons de Vin
Kogus kastis6

Veinimaja on loodud 1929. a. Loire Valley´s Donatien Bahuaud´i poolt, kes oli Château Cassemichère mõisaomanik Loire orus.

Ackermann, imeliste elegantsete cremant´de valmistaja Prantsusmaal alates aastast 1811!

Hr. Jean-Baptiste Ackerman pani aluse vahuveinide valmistamisele Ackermani veinimajas ja tänaseks on elegantsed cremant´d vallutanud iga vahuveinisõbra südame oma suurepärase aroomi-ja maitsepaletiga. 

Omadused

TootmisviisPinot Noir viinamarjad korjatakse käsitsi Saumur, Puy Notre Dame'i piirkonnas varajastel hommikutundidel, et tagada veinis olev värskus. Viinamarjakobarad pressitakse, edasi toimub fermentatsioon termoreguleeritud terasvaatides, kestakontakt veinivirdega on 2-4 tundi. Teine fermentatsioon méthode traditionnelle pärmisettel pudelist toimub 12 kuud. Dégorgement toimub traditsionaalsel meetodil (pudeli­kael jahutatakse, pärm jäätub, pärast korgi avamist lendab jää klom­bina minema) ja liqueur d'expédition’i (sätitakse magusus ja villitakse) käigus jääb Ackerman Royal Cremant de Loire 1811 Rose Brut jääksuhkur 12g/L. Cremant on valmistatud 70% Cabernet Franc, 25% Pinot Noir ja 5% Grolleau marjasordist.
VärvusHeleroosa, kirgas
AroomAroom on värske ja marjane, tunda punaseid marju, küpseid vaarikaid, jõhvikaid ja pohli, tsitruseviljade mineraalsust.
MaitseMaitse on värske, kuiv ja lopsakalt marjane. Tunda küpseid vaarikaid, punaseid sõstraid, jõhvikaid, kuivatatud kibuvitsamarjasid. Järelmaitse on marjane ja mineraalselt tsitruseline
ToidusoovitusAperitiiv, Eelroad, Mereannid, Rohelised salatid, Valge kala
Serveeriminejahutatult 4-6°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist.
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast.
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)