Riik | Prantsusmaa |
---|---|
Piirkond | Loire Valley |
Marjasort | Cabernet Franc, Pinot Noir, Grolleau |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 12% vol |
Liik | Kaitstud päritolunimetusega kvaliteetvahuvein |
Tootja | S.A. Orchidees Maisons de Vin |
Kogus kastis | 6 |
Veinimaja on loodud 1929. a. Loire Valley´s Donatien Bahuaud´i poolt, kes oli Château Cassemichère mõisaomanik Loire orus.
Ackermann, imeliste elegantsete cremant´de valmistaja Prantsusmaal alates aastast 1811!
Hr. Jean-Baptiste Ackerman pani aluse vahuveinide valmistamisele Ackermani veinimajas ja tänaseks on elegantsed cremant´d vallutanud iga vahuveinisõbra südame oma suurepärase aroomi-ja maitsepaletiga.
Tootmisviis | Pinot Noir viinamarjad korjatakse käsitsi Saumur, Puy Notre Dame'i piirkonnas varajastel hommikutundidel, et tagada veinis olev värskus. Viinamarjakobarad pressitakse, edasi toimub fermentatsioon termoreguleeritud terasvaatides, kestakontakt veinivirdega on 2-4 tundi. Teine fermentatsioon méthode traditionnelle pärmisettel pudelist toimub 12 kuud. Dégorgement toimub traditsionaalsel meetodil (pudelikael jahutatakse, pärm jäätub, pärast korgi avamist lendab jää klombina minema) ja liqueur d'expédition’i (sätitakse magusus ja villitakse) käigus jääb Ackerman Royal Cremant de Loire 1811 Rose Brut jääksuhkur 12g/L. Cremant on valmistatud 70% Cabernet Franc, 25% Pinot Noir ja 5% Grolleau marjasordist. |
---|---|
Värvus | Heleroosa, kirgas |
Aroom | Aroom on värske ja marjane, tunda punaseid marju, küpseid vaarikaid, jõhvikaid ja pohli, tsitruseviljade mineraalsust. |
Maitse | Maitse on värske, kuiv ja lopsakalt marjane. Tunda küpseid vaarikaid, punaseid sõstraid, jõhvikaid, kuivatatud kibuvitsamarjasid. Järelmaitse on marjane ja mineraalselt tsitruseline |
Toidusoovitus | Aperitiiv, Eelroad, Mereannid, Rohelised salatid, Valge kala |
Serveerimine | jahutatult 4-6°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 4-6 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |