ACKERMAN ROYAL CREMANT DE LOIRE BLANC BRUT`18 11,5% 75CL

RiikPrantsusmaa
PiirkondLoire Valley
MarjasortChardonnay, Chenin Blanc, Cabernet Franc
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus11.5% vol
LiikKaitstud päritolunimetusega kvaliteetvahuvein
TootjaS.A. Orchidees Maisons de Vin
Kogus kastis6

Ackerman´i veinimaja on loodud 1811. a ja on vanim Cremant´e valmistav veinimaja Loire Valley´s, Saumur ja Cremant de Loire piirkonnas. Hr. Jean-Baptiste Ackerman pani aluse vahuveinide valmistamisele Ackermani veinimajas, Saumur´s ja Royal sarja Cremant´d olid kuninganna Victoria ametlikud õukonna vahuveinid.

Ackermann, imeliste elegantsete cremant´de valmistaja Prantsusmaal alates aastast 1811!

Hr. Jean-Baptiste Ackerman pani aluse vahuveinide valmistamisele Ackermani veinimajas ja tänaseks on elegantsed cremant´d vallutanud iga vahuveinisõbra südame oma suurepärase aroomi-ja maitsepaletiga. 

Omadused

TootmisviisViinamarjad korjatakse käsitsi Saumur, Puy Notre Dame'i piirkonnas varajastel hommikutundidel, et tagada veinis olev värskus. Viinamarjakobarad pressitakse, edasi toimub fermentatsioon termoreguleeritud terasvaatides. Teine fermentatsioon méthode traditionnelle pärmisettel pudelist toimub 24-36 kuud. Dégorgement toimub traditsionaalsel meetodil (pudeli­kael jahutatakse, pärm jäätub, pärast korgi avamist lendab jää klom­bina minema) ja liqueur d'expédition’I (sätitakse magusus ja villitakse) käigus jääb Ackerman Royal Cremant de Loire Blanc Brut jääksuhkur 9g/L. Cremant on valmistatud 60% Chardonnay, 30% Chenin Blanc, 10% Cabernet Franc marjasortidest.
VärvusHelekollane, kirgas, mullijuga pikk ja peenike.
AroomAroom on värske ja puuviljane. Tunda küpseid kollaseid luu- ja puuvilju, küpseid virsikuid, kollaseid pirne, kuivatatud aprikoose ja röstitud saia.
MaitseMaitse on värske, kuiv ja puuviljane. Tunda küpseid kollased puuvilju, küpseid aprikoose, virsikuid, kollaseid tsitruselisi, kreemisust ja võisust. Järelmaitse on puuviljane ja mineraalselt tsitruseline.
ToidusoovitusAperitiiv, Eelroad, Mereannid, Iseseisvalt nautimiseks, Valge kala, Sushi&Sashimi
Serveeriminejahutatult 4-6°C klassikalisest vahuveini pokaalist või valge veini pokaalist
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 6-8 aastat alates korjeaastast.
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)