Riik | Saksamaa |
---|---|
Piirkond | Mosel |
Marjasort | Riesling |
Kuivusaste | Poolkuiv |
Alkoholisisaldus | 8.5% vol |
Liik | Kaitstud geograafilise tähisega vein |
Tootja | Schmitt Söhne GmbH |
Kogus kastis | 6 |
Schmitt&Söhne veinimaja on asutatud 1919.aastal Saksamaal. Schmitti esivanemad asusid elama väikesesse Longuichi külla, mis asub Moseli jõe kaldal, ning hakkasid seal viinamarjaistandusi haldama ja veini tootma. Täna juhib veinimaja viiendat põlvkonda kuuluv Schmitt Söhne , olles Saksamaa üks suurimaid ja edukamaid veini eksportijaid.
Tootmisviis | Viinamarjad koratakse Moseli piirkonnast nende parimas küpsusastmes (kergelt üleküpsenud hiliskorje viinamarjad, alates 85 °Oechsle), sorteeritakse ja pressitakse. Fermentatsioon toimub kontrollitud temperatuuriga roostevabast terasvaadis. Vein ei ole läbinud malolaktilist fermentatsiooni. Jääksuhkur 14-17g/L. |
---|---|
Värvus | Helekollane, kirgas |
Aroom | Aroom on värske, puuviljane, lilleline, tunda õuna, aprikoosi, kollaseid tsitruselisi. |
Maitse | Maitselt on vein poolmagus, keskmise täidlusega, mineraalne. Tunda küpseid kollaseid puu-ja luuvilju. Järemaitse pikk ja mineraalne. |
Toidusoovitus | Aasia köök, Aperitiiv, Sushi&Sashimi, Mereannid, Kergemad juustud, Iseseisvalt nautimiseks |
Serveerimine | jahutatult 6-8°C Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 3-4 aastat alates korjeaastast. |