Riik | Lõuna-Aafrika vabariik |
---|---|
Piirkond | W.O. Western Cape |
Marjasort | Cabernet Sauvignon, Shiraz, Durif, Petit Verdot, Tannat, Malbec, Tempranillo, Grenache Red |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 14% vol |
Liik | Geograafilise tähisega vein |
Tootja | KWV International LTD. |
Kogus kastis | 6 |
Roodeberg veinibränd on olnud osa Lõuna-Aafrika veinikultuurist juba 1949.aastast, olles tänapäeval ikoonilse staatusega. Veinisarjas on esindatud ikooniline Roodeberg Red, elegantse stiiliga punavein milles tulevad esile siidiselt marjased maitsed. Roodeberg veinisari saavutas oma tuntuse juba rohkem kui 75.a. tagasi Lõuna-Aafrikas ja on tänaseni üks tuntumaid veinisarju Lõuna-Aafrikas. Roodeberg veinid valmivad KWV veinimajas, W.O. Western Cape piirkonnas.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse eraldi nende parimas küpsusastmes Paarl ja Stellenboschi viinapuu aedadest. Fermentatsioon toimub avatud veinivaatides 5-7 päeva temp. 24-28°C. Vein areneb 12 kuud 225L Prantsuse veinivaatides, millest 40% on uued vaadid. Cabernet Sauvignon ja Shiraz marjasordid küpsevad Ameerika tammevaatides. Jääksuhkur 3, 29g/L. |
---|---|
Värvus | Tumepunane, violetse alatooniga. |
Aroom | Marjane, tunda üleküpseid musti marju, mustsõstraid, mustsõstramoosi, kuivatatud ploome ja viigimarju, tumedat šokolaadi ja vaniljesust, musta pipart ja vürtse. |
Maitse | Kuiv, kompleksne, jõuline ja täidlane. Tunda küpseid tumedaid musti marju, pehmeid vaadi ja marjatanniine, kuivatatud tumedaid marju, musta pipart, sigarikarpi, tumedat šokolaadi ja vaniljesust. Järelmaitse on pikk ja marjane. |
Toidusoovitus | Sealiha, Lambaliha, Veiseliha hautised, Ulukiliha, Grillribid, Šnitsel, Veiseliha burgerid, Juustuvalik |
Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini klaasist, soovitavalt eelnevalt dekanteerida. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 10+ aastat alates korjeaastast |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |