ROODEBERG RED'23 14% 75CL

RiikLõuna-Aafrika vabariik
PiirkondW.O. Western Cape
MarjasortCabernet Sauvignon, Shiraz, Durif, Petit Verdot, Tannat, Malbec, Tempranillo, Grenache Red
KuivusasteKuiv
Alkoholisisaldus14% vol
LiikGeograafilise tähisega vein
TootjaKWV International LTD.
Kogus kastis6

Roodeberg veinibränd on olnud osa Lõuna-Aafrika veinikultuurist juba 1949.aastast, olles tänapäeval ikoonilse staatusega. Veinisarjas on esindatud ikooniline Roodeberg Red, elegantse stiiliga punavein milles tulevad esile siidiselt marjased maitsed. Roodeberg veinisari saavutas oma tuntuse juba rohkem kui 75.a. tagasi Lõuna-Aafrikas ja on tänaseni üks tuntumaid veinisarju Lõuna-Aafrikas. Roodeberg veinid valmivad KWV veinimajas, W.O. Western Cape piirkonnas.

Omadused

TootmisviisViinamarjad korjatakse eraldi nende parimas küpsusastmes Paarl ja Stellenboschi viinapuu aedadest. Fermentatsioon toimub avatud veinivaatides 5-7 päeva temp. 24-28°C. Vein areneb 12 kuud 225L Prantsuse veinivaatides, millest 40% on uued vaadid. Cabernet Sauvignon ja Shiraz marjasordid küpsevad Ameerika tammevaatides. Jääksuhkur 3, 29g/L.
VärvusTumepunane, violetse alatooniga.
Aroom Marjane, tunda üleküpseid musti marju, mustsõstraid, mustsõstramoosi, kuivatatud ploome ja viigimarju, tumedat šokolaadi ja vaniljesust, musta pipart ja vürtse.
MaitseKuiv, kompleksne, jõuline ja täidlane. Tunda küpseid tumedaid musti marju, pehmeid vaadi ja marjatanniine, kuivatatud tumedaid marju, musta pipart, sigarikarpi, tumedat šokolaadi ja vaniljesust. Järelmaitse on pikk ja marjane.
ToidusoovitusSealiha, Lambaliha, Veiseliha hautised, Ulukiliha, Grillribid, Šnitsel, Veiseliha burgerid, Juustuvalik
Serveerimine16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini klaasist, soovitavalt eelnevalt dekanteerida.
SäilitustingimusedArengupotentsiaal 10+ aastat alates korjeaastast
AllergeenidSulfiit (E220<->E228)