Riik | Republic of Moldova |
---|---|
Piirkond | Valul lui Traian, Etulia |
Marjasort | Cabernet Sauvignon, Saperavi, Pinot Noir |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 14% vol |
Liik | Geograafilise tähisega vein |
Tootja | I.M. „VINARIA PURCARI” S.R.L. |
Kogus kastis | 6 |
Moldova on merepiirita riik Ida-Euroopas ja neil on väljakujunenud veinitööstus. Kuigi Moldova on suhteliselt väike, kuulub ta Ida-Euroopa kõige olulisemate veinipiirkondade hulka, keskmine tootmismaht on ca 2 milj. HL. Euroopas on suuruselt 11. veinitootja riik. Bostavan Winery on loodud 2002.a. Victor Bostan´i poolt. Veinimaja ostis Etulia ja Onesti veinimajad ning esimene vein Bostavan veinimajas valmis 2003.a. Veinimaja laiendas tootmisvõimekust ja tänaseks on Bostavan Winery üks suurim Moldova veinitootja.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse käsitsi, sorteeritakse ja marjasordid pressitakse eraldi. Fermentantsioon koos marjakestadega toimub 24-32 päeva kontrollitud temperatuuril. Vein küpseb 18 kuud Prantsuse tammevaadis. Jääksuhkur 3, 3g/L |
---|---|
Värvus | Rubiinpunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroomis tulevad esile mustsõstar, põldmari, šokolaad, kuivatatud ploom ja vanilje. |
Maitse | Kuiv ja täidlane punavein. Tunda pehmeid marja ja puidu tanniine, küpseid musti marju, veidi mustasõstralehte, küpseid ploome, arooniamarju, vürtse. Järelmaitse marjane ja pehmete tanniinidega. |
Toidusoovitus | Ulukiliha, Loomaliha, Lambaliha, BBQ lihad, Grill-liha, Loomaliha hautised, Küpsed arenenud laabijuustud |
Serveerimine | 16-18°C Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist, kindlasti enne dekanteerida! |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 8-10 aastat alates korjeaastast |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |