| Riik | Hispaania |
|---|---|
| Piirkond | Rias Baixas |
| Marjasort | Godello |
| Kuivusaste | Kuiv |
| Alkoholisisaldus | 13% vol |
| Liik | Kaitstud päritolunimetusega vein |
| Tootja | Bodegas Ramon Bilbao S.A |
| Kogus kastis | 6 |
"Mar de Frades veinid ja vahuveinid valmivad Hispaanias, Galiitsia piirkonnas, Rias Baixas alapiirkonnas. Veinid on värsked, mineraalsed, elegantsed ja on ideaalses koosluses mereandidega.Mar de Frades on Galiitsia piirkonna termin « Sea of Friars » (*vendade meri), nimi, mis on antud Umia jõe suudmes jäävale paigale kuhu iidsed palverändurid saabusid, et jätkata teekonda Santiago de Compostelas´se.
| Tootmisviis | Mar de Frades Godello marjad kasvavad kahes erinevas viinapuuaias. Viinamarjad korjatakse, sorteeritakse, eemaldatakse marjad kobarvartest. Edasi toimub kontrollitud temperatuuril külmfermentatsioon 14-16°C juures. 5% veinivirdest areneb Prantuse tammevaadis battonage meetodil 4 kuud, seejärel veinimeister segab veinivirde kokku ja vein areneb pudelis 8 kuud. |
|---|---|
| Värvus | Helekollane |
| Aroom | Lopsakalt puuviljane ja värske. Tunda küpseid troopilisi puuvilju- ananass, mango, virsik. |
| Maitse | Kuiv, keskmise kehandiga valge vein. Maitses on tunda küpseid troopilisi puu-ja luuvilju. Järemaitse puuviljane ja mineraalselt tsitruseline. |
| Toidusoovitus | Aperitiiv, Mereannid, Sinimerekarbid, Kammkarbid, Krabid, Langustiin, Valge kala, Valgehallitus juustud |
| Serveerimine | Jahutatult 6-8°C klassikalisest Bordeaux tüüpi valgeveini pokaalist. |
| Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 2-4 aastat alates korjeaastast. |
| Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |