Riik | Lõuna-Aafrika vabariik |
---|---|
Piirkond | Durbanville Valley |
Marjasort | Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Cabernet Franc, Malbec |
Kuivusaste | Kuiv |
Alkoholisisaldus | 14.5% vol |
Liik | Geograafilise tähisega vein |
Tootja | Diemersdal S.A |
Kogus kastis | 6 |
Diemersdal veinimaja on loodud 1698.a. ja on tänaseni üks vanimatest veinimajadest Lõuna-Aafrikas. Viinapuuaiad paiknevad jahedast Atlandi ookeanist 50km kaugusel kuhu jahedad ookeanituuled nii väga ei ulatu. Kliima on vahemereline, mida mõjutab jahe kagutuul Cape Doctor, mis alandab piirkonna keskmist õhutemperatuuri 2-3 °võrra.
Tootmisviis | Viinamarjad korjatakse eraldi nende parimas küpsusastmes. Fermentatsioon toimub avatud veinivaatides 4 päeva temp. 24-28°C. Vein areneb 20 kuud 225L Prantsuse veinivaatides, millest 40% on uued vaadid. |
---|---|
Värvus | Tumepunane, violetse alatooniga |
Aroom | Aroom on marjane, tunda üleküpseid musti marju, mustsõstraid, mustsõstramoosi, kuivatatud ploome ja viigimarju, tumedat šokolaadi ja vaniljesust, musta pipart ja vürtse. |
Maitse | Maitse on kuiv, kompleksne, jõuline ja täidlane. Tunda küpseid tumedaid musti marju, pehmeid vaadi ja marjatanniine, kuivatatud tumedaid marju, vürtse, šokolaadi ja vaniljesust. Järelmaitse on pikk ja marjane. |
Toidusoovitus | BBQ lihad, Loomaliha, Lambaliha, Sealiha, Ulukiliha, Tugevamad juustud |
Serveerimine | 16-18°C klassikalisest Bordeaux tüüpi punaveini pokaalist. |
Säilitustingimused | Arengupotentsiaal 8-10 aastat alates korjeaastast. |
Allergeenid | Sulfiit (E220<->E228) |